Cottbus – Cultuur

De stad Cottbus kent een veelvoud aan theatergezelschappen, theaters en ensembles. Het bekendste is wel het Staatstheater Cottbus van de architekt Bernhard Sehring. Het is het enige staatstheater in Brandenburg en biedt plaats aan toneel, muziektheater en ballet.

De evenementenzaal Stadthalle biedt daarnaast regelmatig plaats aan internationale gezelschappen zoals het Chinese staatscircus, het Russische staatsballet en sterren uit de wereld van de popmuziek, volksmuziek en schlager.

Het kleine theater, TheaterNative C werd als privetheater in 1989 opgericht en is verworden tot een belangrijke exponent binnen de lokale kunstscene. Het biedt toneel, cabaret, revuen, alsook kindertheater en experimentele voorstellingen.

Het piccolo-theater Puppenbühne Regenbogen is sinds 1991 een theater voor kinderen en jeugd.

Verder zijn in de stad het Philharmonisches Orchester Cottbus, de Singakademie Cottbus, de Cottbuser Kindermusical, het kinder- en jeugdensemble Pfiffikus, het studententheater Bühne 8, alsook het Theater an der Wendeschleife.

About Author

jvd

Connect with Me: